Workshops met instrumenten

Muziek maken gaat door heel je lijf.
Zelfs zonder ervaring kan je
prachtige muziek maken,
heerlijk samenspelen,
talenten ontdekken,
verrast worden …

Natuurorkest

Muzikale interactieve wereldreis

Drumcirkel

Djembé

Didgeridoo

Natuurorkest 

Wil je weten hoe het is om samen muziek te spelen? Met bijzondere wereldinstrumenten gaan we samen op ontdekkingsreis. Tijdens de workshop komt een groot aantal instrumenten aan bod: klankschalen, gong, regenstok, ocean drum, diverse dieren en natuurgeluiden, drums en shakers, …

De begeleider leert je hoe je de instrumenten kan bespelen. De groep wordt afwisselend opgesplitst in publiek en muzikanten. Op een intuïtieve manier laat je een unieke natuursymfonie ontstaan.

Duur tussen 1u en 3u
Maximum 20 personen
Vanaf 7 jaar

Muzikale interactieve wereldreis

Met een hele collectie wonderbaarlijke instrumenten gaan we op ontdekking doorheen de continenten. Daarvoor hebben we een vervoermiddel nodig. Met trommels en shakers maken we een vliegende trein waarmee we op de gekste plaatsen komen. Deze avontuurlijke wereldreis is een leuke afwisseling tussen samen muziek maken, verhalen en luisteren naar bijzondere klanken.

Duur tussen 30min. en 1u30
Maximum +- 20 personen
Voor kinderen tussen 3 en 12 jaar (en ouders)

interactieve-wereldreis

Drumcirkel 

Drums en shakers van de Noord-Amerikaanse tradities kunnen je hart sneller doen laten kloppen. Je hoeft niet na te denken wat je doet, maar wordt uitgenodigd om je te verbinden met de groep. Je kan je lekker uitleven. Alsook je stem laten horen. Zou een intentie ook jullie samenklank veranderen?

De begeleider neemt je mee in een leuke muzikale beleving. Je kan je verwachten aan variërende opbouw, de inbreng van een intentie, aandachtig luisteren, uitnodiging tot eenvoudige stemimprovisatie.

Duur tussen 45min. en 1u30
Maximum +-20 personen
Vanaf 7 jaar

Djembé 

Beleef de energieke muziek van West-A­frika. De djembé is een toegankelijk instrument waar je snel in kan opgaan. Je mag je verwachten aan leuk samenspel, lekker uitleven, verhalen, een lied,… Plezier is gegarandeerd.

Duur tussen 45min. en 1u30
Maximum 25 personen, grotere groepen kan op aanvraag.
Vanaf 7 jaar.

Didgeridoo

Ontdek de fantastische klank van dit mystieke Australische instrument en leer tegelijk bij over de cultuur. Verwacht een speelse afwisseling van oefenen, demonstratie, gesprekken, leuke ritmes, wakker maken van je lichaam. Via deze sessie ontdek je dat een didgeridoo niet zomaar een instrument is.

Duur tussen 45min. en 1u30
Maximum 20 personen
Vanaf 7 jaar
overzicht