Stem & adem


Binnen sound & silence werken we met de natuurlijke adem en natuur stem.

Wat bedoelen we met natuurlijke adem?

Hiervoor kunnen we best kijken naar pas geboren baby’s. Heel hun lichaam beweegt mee met de golf van de adem. De adem komt vanzelf en is veranderlijk naargelang de omgeving. Het verbindt je binnenwereld met je buitenwereld. Door je hiervan gewaar te worden kan je adem de sleutel zijn naar je ziel.

Ademen gebeurt toch vanzelf?

Dat klopt. Maar door stress, spanning, trauma’s, conditionering,… ga je gemakkelijk de adem beperken. Moesten we na zulke gebeurtenissen gaan voelen naar het lichaam en de adem, gaat deze zich herstellen. Spijtig genoeg hebben we hier in onze cultuur weinig aandacht voor. Hierdoor kan je lichaam ontregeld geraken. Je ademt bijvoorbeeld heel oppervlakkig, je adem neemt het over door hyperventilatie, …

Ademen is een levenspricipe

“Zonder adem is er geen leven, met onze adem kunnen we onze levensenergie vergroten en geneeskracht ontwikkelen. Door aandacht richten, gewaarworden en ademen maken we de vereniging mogelijk van lichaam, geest en ziel.” – Ilse Middendorf – De ervaarbare adem

Tijdens de workshops, reeksen en individuele begeleiding maken we gebruik van deze holistische ademleer.

Natuurstem.

Ook hier kunnen we naar pasgeborenen kijken hoe zij vanuit puurheid hun stem gebruiken. je kan het gebruiken om hetgeen zich binnenin bevindt naar buiten brengen. Op deze manier kan er een ontlading en groei plaatsvinden. Bij natuurstem ligt de nadruk op de verbinding met je innerlijke wereld.

Groei

Als je opgroeit is het vaak een moeilijke balans om de energieën die binnenin woelen op een acceptabele manier te uiten. De stem kan dan eerder als een last dan een deugd ervaren worden. Als je gaat stoppen met voelen, en je gaat afsluiten verstoor je je energiestroom. Uiteindelijk kan dit leiden tot diverse sociale en zelfs fysieke beperkingen.

Het contact maken met je binnenwereld opent de weg om tot bij je kern te komen. Vanuit deze pure beleving kan je leren om alle mogelijke uitingen toe te laten en hierbij aanwezig te blijven. Dit zorgt voor groei en meer heelheid. Je gaat meer kracht en levensenergie te generen. Je stem, lichaam, geest en ziel werken samen en versterken elkaar.

Stemwerk heeft je op verschillende vlakken iets te bieden:
Het leren kennen van je lichaam en emoties.
Grenzen durven aangeven.
Versterken van je levensenergie,
Kanaliseren van je kracht.
Toelaten van vreugde.

 

Adem en stem therapie wordt u aangeboden in verschillende vormen:

Individueel

Reeks

Als we meer richting soundhealing gaan, kan de stem dienen om intentie en trilling over te dragen. Ook sjamanistische technieken kunnen toegepast worden om een zuiver kanaal te zijn voor helende trilling.
Meer hierover bij het thema soundhealing.